Over.

Positief, temperamentvol en geen uitdaging te groot

Uw dromen en ambities zijn ook die van mij. Ik help u graag bij het succesvol zakendoen in of met China.

In 2006 begon ik met mijn studie “Mandarijn Chinees, Interculturele Communicatie” De Chinese economie was in opkomst en ik wilde de zakenwereld in. Hierdoor besloot ik om mij naast de Chinese taal en cultuur vooral ook te gaan verdiepen in het Chinese zakenleven.

Hoe doe je nu succesvol zaken in China? Welke uitdagingen komen Westerse bedrijven tegen en hoe gaan ze hiermee om? Toen ik 15 jaar geleden met mijn eerste studie begon had ik slechts zeer geringe kennis van China. Het werd dus onvermijdelijk een proces van vallen en opstaan. Juist dit proces helemaal doorlopen was zo ontzettend leerzaam. Naast het opdoen van theoretische kennis en het leren 'kennen' van China heb ik geleerd een brug te slaan tussen mensen met verschillende culturele achtergronden, ik heb geleerd mezelf aan te passen waar noodzakelijk en geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Opgeven is nooit een optie, de strategie wijzigen wel.

Waar een wil is, is een weg.
有志者事竟成

Werkstage

Provincie Gelderland

Aan het eind van mijn studie mocht ik werkstage lopen bij de Provincie Gelderland en een bijdrage leveren aan de jaarlijkse China Missie. Tijdens deze missies bezoeken Nederlandse bedrijven samen met een officiële overheidsdelegatie verschillende delen van China met B2B matchmaking als voornaamste doel. Ik leerde in de praktijk hoe cruciaal de rol van de overheid kan zijn in het creëren van de juiste handelsrelaties, evenals de zakelijke etiquette die komt kijken bij het bezoeken én ontvangen van een Chinese (overheids)delegatie. Ik begon het allemaal steeds beter te begrijpen.

Masteropleiding

Londen

In 2010 verhuisde ik naar Londen waar ik begon met mijn Masteropleiding “International Business Management for China”. I loved it. Hier was ik echt op mijn plek. Het voelde niet meer als een opleiding, ik wilde écht alles weten over wat bedrijven succesvol maakt in China en wat daar allemaal bij komt kijken. Wat maakt nou dat de één het jaren volhoudt en dat de ander moet afdruipen? Hoe ga je als bedrijf om met de regering en haar onvoorspelbare wetgeving en hoe val je bijvoorbeeld nog op tussen de overweldigende marketingcampagnes waaraan Chinezen iedere dag worden blootgesteld? Ik studeerde Cum Laude af met mijn onderzoek

naar succesfactoren voor Nederlandse bedrijven in China. Hier ligt mijn passie en mijn kracht. Bedrijven de juiste richting op sturen. Kijken waar het goed gaat en waar kan worden verbeterd.

10 succesvolle
jaren

Tassen importeren

Mijn eerste bedrijf

Naast mijn werk als consultant ben ik ook alweer 10 jaar eigenaresse van TOUTESTBELLE. Via TOUTESTBELLE.com, Bol.com, Amazon.com en een aantal verschillende verkooppunten in Nederland verkoop ik damestassen, geïmporteerd vanuit verschillende landen binnen en buiten Europa. Ook ik ben tegen de praktijk aangelopen, want je leert nou eenmaal niet alles op school. En juist dat vallen en opstaan als ondernemer is zo leerzaam; het geeft o.a. zicht op je eigen creativiteit en doorzettingsvermogen. Die ervaring neem je in de toekomst altijd weer mee.

Kortom, in welke situatie u zich ook bevindt the sky is en blijft écht the limit. Helemaal in China.

Ik weet hoe moeilijk het kan zijn, en juist die combinatie van theorie en ervaring levert een waardevolle combinatie op waarmee ik ook u graag verder help. Heeft u mogelijk ook een uitdaging voor mij? Wellicht kunt u wel wat hulp gebruiken tijdens de opstartfase van uw bedrijf? Of u wilt uw huidige situatie beter begrijpen en onder controle krijgen? Problemen liever voorkomen? Neem gerust even contact op! Ik ben altijd in voor een kop koffie en een vrijblijvend gesprek zodat we snel zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Ready to take your company to the next level?