Werkwijze.

Chase the vision not the money

The money will end up following you.

Waar liggen de dromen en ambities van uw bedrijf? Tegen welke uitdagingen loopt u aan? Hoe kunnen nóg sneller nóg betere resultaten worden behaald? Nu, maar ook in de toekomst van een land dat zo razendsnel verandert.

Vanuit dit startpunt help ik u vastberaden verder. Ik werk op basis van ‘no cure, no pay’. Kortom: als ik een opdracht aanneem dan ben ik ervan overtuigd dat ik u kan helpen. Samen zorgen we ervoor dat uw bedrijf optimaal kansen gaat benutten.

 

Dat is mijn doel. Dat is mijn passie.Leiderschap & Personeelsmotivatie

Coaching

 

 

 

 

Uw bedrijf heeft Chinese werknemers in dienst en dat ervaart u als een uitdaging? Heel logisch en u bent zeker niet de enige. De afgelopen jaren zijn er enorm grote verschillen ontstaan tussen de normen, waarden, dromen en ambities van verschillende generaties Chinezen. Daarnaast zijn er veel (subtiele) cultuurverschillen om rekening mee te houden. In leiderschap en personeelsmotivatie komen mijn grootste belangstelling en kennis samen. HRM betrof o.a. een belangrijk onderdeel van mijn Masteropleiding “International Business Management for China”. Ik help u graag om de communicatie binnen uw team te optimaliseren en de productiviteit te vergroten. Hoe bereikt u maximale motivatie en hoe houdt u getraind personeel (zo lang mogelijk) in huis? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Succesvol Zakendoen in China

Maatwerk

De afgelopen 15 jaar heb ik mij verdiept in de Chinese taal en cultuur, maar vooral ook in de succesfactoren voor Westerse bedrijven in China. Wat maakt de één nu zo succesvol en wat maakt dat de ander zijn activiteiten in China weer beëindigt? In een kort gesprek weet ik al snel of, waarin en hoe ik uw bedrijf kan ondersteunen in het maximaliseren van uw kansen en het behalen van uw bedrijfsdoelen. Er zijn een aantal zaken waar ik voor u naar kan kijken waarvan hier een zeer beknopt overzicht.

 

In deze blog leest u meer over mijn onderzoek naar succesfactoren voor NL bedrijven in China; met dit onderzoek behaalde ik in 2012 Cum Laude mijn Master aan de Business School in Londen.

Vaststellen Unieke Succesfactoren

Wat zijn de voornaamste uitdagingen binnen uw markt en binnen uw bedrijf? Waar liggen de ambities en groeimogelijkheden? Welke succesfactoren behoeven speciale aandacht binnen uw bedrijf?

Passende Management Focus

Op welke manier is uw bedrijf betrokken bij de ontwikkeling van China, uw zakenrelaties en uw werknemers? Waar ligt de focus, welke boodschap draagt uw management uit en hoe beïnvloedt dit het bedrijfsresultaat?

Omgaan met Cultuurverschillen

Een veelbesproken onderwerp, maar cultuurverschillen zijn nog altijd de voornaamste reden dat bedrijven niet succesvol(ler) zijn in China. Hoe bereidt u zich voor op / hoe verlopen samenwerkingen? Op welke manier beïnvloeden cultuurverschillen uw bedrijfsactiviteiten en wat valt er in dit opzicht nog te winnen?

Optimaliseren Personeelsmotivatie & Productiviteit

Hoe kunt u culturele diversiteit binnen uw team optimaal benutten en inzetten als concurrentievoordeel? Hoe optimaliseert u motivatie binnen het team en zorgt u ervoor dat getraind personeel (zo lang mogelijk) in huis blijft? Het doel is maximale motivatie, productiviteit, en onderling begrip.

Inspelen op Generatieverschillen

De afgelopen jaren zijn er enorme verschillen ontstaan tussen de diverse generaties Chinezen. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven. Op welke manier is deze verandering van invloed op uw bedrijf (China als afzetmarkt, Chinese werknemers, e.d.), en hoe kan uw bedrijf hier het beste op inspelen?

Meegaan met China’s Snelheid

China verandert ongekend snel en bedrijven die niet mee kunnen gaan in deze snelheid houden het vaak snel voor gezien. China is innovatief en ambitieus. Verwachtingen van de Chinese consument liggen steeds hoger. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Hoe gaat uw bedrijf om met deze snelheid en hoe blijft u ook in de toekomst bij?Inspiratie

Lezingen

Ik weet hoe het voelt: een eigen bedrijf starten, tegen (interculturele) communicatieproblemen aanlopen, je draai vinden aan de andere kant van de wereld, vallen en opstaan tijdens studie en carrière. Ik vertel hier graag over in de hoop anderen te laten leren van (en lachen om) fouten die ik zelf ooit heb gemaakt. China is natuurlijk onwijs interessant om al tijdens je studie mee bezig te zijn. Ook geef ik regelmatig workshops aan ambitieuze studenten die tijdens hun studie een eigen bedrijf mogen opstarten, bedrijven met een nationale of internationale focus. Meer hierover leest u in mijn blog “20-80Learning – IBC”.

Geïnteresseerd in een lezing?

Neem contact op

Chase the vision not the money, the money will end up following you.
追求你的願景,而非金錢。財富自然會追上你

Succesvol zakendoen in China?