Lezingen & Workshops

20-80Learning – IBC

Hoe verloopt (internationaal) zakendoen in de praktijk? Welke belangrijke aandachtspunten zijn er voor startups? En hoe zet je jouw bedrijf op een unieke manier in de markt? De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe workshops voor een aantal middelbare scholen. Deze scholen werken volgens het 20-80learning principe waarbij leerlingen één dag per week extracurriculair onderwijs volgen. Het IBC (International Business College) is daar onderdeel van. Leerlingen mogen zich één dag per week gaan focussen op het starten van een eigen bedrijf. Ondernemendheid, creativiteit en leren door te doen staan centraal. Leerlingen krijgen de vrijheid om zich bewust te worden van hun persoonlijke drive en competenties. Na het afronden van het IBC ontvangen leerlingen een éxtra diploma van het ministerie van economische zaken. Een bijzonder programma waaraan hopelijk steeds meer scholen gaan meedoen!

Voor mij persoonlijk is dit ook een geweldig programma om een bijdrage aan te mogen leveren. Ik sta altijd onwijs graag voor een groep leerlingen. Ik vind het heerlijk om ze te inspireren met een combinatie van theorie en ervaring. Vallen en opstaan tijdens studie en carrière, daar weet ik wel wat van. Daar laat ik leerlingen graag om lachen en over nadenken. Ook China is om meerdere redenen natuurlijk ontzettend interessant om al vroeg tijdens je studie mee bezig te zijn. De workshops die ik geef betreffen uiteenlopende onderwerpen, zoals het maken van een productkeuze, zakendoen in China, internationaal ondernemen, Sales, Branding & Marketing en het geven van een Elevator Pitch. De interactie met leerlingen is geweldig want het enthousiasme straalt er aan alle kanten vanaf. Bovendien hebben deze leerlingen de meest originele, duurzame en eigentijdse ideeën. Er zitten zonder twijfel een aantal succesvolle ondernemers van de toekomst tussen.

Nothing is impossible to a willing mind.

世上无难事,只怕有心人。

Mocht je meer informatie willen over het 20-80learning programma dan kun je meer lezen op 20-80learning.nl. Via deze weg kun je ook contact opnemen met Leny van der Ham, directeur van het 20-80learning Center. 

Wil je meer weten over de workshops die ik geef? Bel of mail dan gerust voor een vrijblijvend gesprek. 

Deel dit artikel

Work with me

There is no limit to what we can achieve. Together we take your company to the next level.