Work with me

China Business Consultancy

Succesvol zakendoen in China

Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, startend of ervaren bent, succesvol zakendoen in China is niet eenvoudig. Misschien heb je de afgelopen jaren zelf al veel ervaring opgedaan in China en een goede band opgebouwd met zakenrelaties, maar hoe is de communicatie binnen je team dat dagelijks met elkaar samenwerkt? Haal je écht nog steeds het maximale uit bestaande zakenrelaties? Of misschien ben je juist startende en maak je je zorgen om zaken als betrouwbaarheid van potentiële partners, kwaliteit van producten, officiële regelgeving en de voortgang van jullie onderhandelingen.

Elkaar begrijpen, effectief samenwerken en weten wat er speelt binnen de organisatie of tijdens zakelijke onderhandelingen en bijeenkomsten in China is en blijft een uitdaging. Het is ook niet voor niets dat zoveel bedrijven zich hebben moeten terugtrekken uit China. Ook multinationals, met jarenlange internationale ervaring. Deze uitdaging erkennen is stap één richting succes. Stap twee is de juiste mensen betrekken bij jullie plannen en ambities. En dan begint het leuk te worden.

Chase the vision not the money, the money will end up following you.

追求你的願景,而非金錢。財富自然會追上你

Wat maakt dat ene bedrijf nu zo succesvol in China en het andere niet? Kortom: hoe vergroot je jouw kans op succes? Aan de Business School in Londen schreef ik hier mijn Master scriptie over en met dit onderzoek studeerde ik Cum Laude af. Ook gedurende de 10 jaar die daarop volgden heb ik mij vol enthousiasme verdiept in de Chinese taal, cultuur en manier van zakendoen. Tijdens een korte kennismaking weet ik al snel of, waarin en hoe ik uw bedrijf kan ondersteunen in het maximaliseren van uw kansen en het behalen van uw bedrijfsdoelen.

Waarmee kan ik helpen:

 • Executive Coach Waar liggen de ambities van jullie bedrijf? Tegen welke uitdagingen lopen jullie momenteel aan? Hoe kunnen nóg sneller nóg betere resultaten worden behaald? Nu, maar ook in de toekomst. China verandert immers razendsnel en dat vereist een sterk bewustzijn van alles dat er zowel intern als extern speelt. Daarnaast moet je natuurlijk snel en doordacht de juiste beslissingen nemen. Of het nu gaat om een korte sparringsessie of juist een langdurige samenwerking, ik denk graag met jullie mee.
 • Team Building Jullie bedrijf heeft Chinese werknemers in dienst en dit wordt ervaren als een uitdaging? Heel logisch. De afgelopen jaren zijn er enorm grote verschillen ontstaan tussen de normen, waarden, dromen en ambities van verschillende generaties Chinezen. Daarnaast zijn er veel (subtiele) cultuurverschillen om rekening mee te houden. Hoe bereik je maximale motivatie en hoe houd je getraind personeel zo lang mogelijk in huis? Ik help graag om de communicatie binnen jullie team te optimaliseren en hiermee productiviteit én motivatie te vergroten.
 • Inkopen in China Hoe vind je een betrouwbare inkooppartner in China? Hoe ga je om met kwaliteit, transport en betalingen? Welke documenten heb je eigenlijk nodig en hoe zit het met invoerrechten, BTW, certificaten en productaansprakelijkheid? Als je gaat inkopen in China komen er héél veel vragen op je af. Tien jaar geleden ben ik m.b.v. Alibaba mijn eerste bedrijf gestart, TOUTESTBELLE, en ik ging tassen importeren o.a. vanuit China. Ik weet als geen ander wat er allemaal op je af komt (of nog gaat komen) en met die kennis en ervaring help ik regelmatig bedrijven die succesvol willen inkopen in China. Ook heb ik hier een E-learning over gemaakt voor NL in Business. Daarover meer via onderstaande link.
 • Klik hier voor: “E-learning: Veilig online inkopen in China: Alibaba uitgelicht”

Kennis is macht, samenwerken is kracht

Voor mij geen twijfel dat jullie bedrijf ver kan komen in de samenwerking met Chinezen zonder hulp van buitenaf. Maar samen weet je altijd meer, sta je sterker en kom je verder. Je voorkomt goed bedoelde misstappen die niet (makkelijk) meer te corrigeren zijn. Je creëert onderling begrip wat ongekend veel impact heeft op de groei van alle zakelijke activiteiten en de betrokkenheid en motivatie van alle belanghebbenden.

Samenwerken met mij betekent grenzen verleggen, resultaatgerichtheid en een sterke commitment. Ik heb onwijs veel passie en enthousiasme waar ik anderen maar al te graag mee “besmet”. Samenwerken ís kracht! En mijn doel is altijd van onschatbare waarde te zijn in dat proces.

Neem gerust contact op mocht je eens vrijblijvend kennis willen maken.

Read, Learn, Grow

Alvast meer lezen over zakendoen in China? Onderstaand een aantal artikelen die ik heb geschreven ter ondersteuning en inspiratie.

 • Klik hier voor: “Werknemers in China: van frustratie naar motivatie”
 • Klik hier voor: “Succesfactoren voor Nederlandse bedrijven in China”
 • Klik hier voor: “10 Tips voor zakelijke onderhandelingen in China”
 • Klik hier voor: “Why your CEO Failed in China: een vermakelijk boek met wijze lessen”
 • Klik hier voor: “Taalbarrière & non-verbale communicatieproblemen in China”
 • Klik hier voor: “Overwinnen in de Strijd: Lessen uit Sun Tzu’s The Art of War”
 • Klik hier voor: “Nieuwe mogelijkheden voor innovatieve modebedrijven in China”

Deel dit artikel

Work with me

There is no limit to what we can achieve. Together we take your company to the next level.